Kuchařské recepty pro každého

Francouzský salát s dresinkem

Potřebujeme tyto suroviny:
2 mrkve
čtvrt brokolice
větší hrst mražených fazolových lusků
čtvrt okurky
2 rajčata
3 žampiony
půl hlávkového salátu
půl žluté papriky
1 vejce uvařené natvrdo
3 lžíce oliv
na dresink: šťáva z půlky citronu + 5 lžic vody + 1 lžíce olivového oleje + jedna a čtvrt lžíce medu + 1 lžička (vinného) octa + 1 lžička francouzké hrubozrnné hořčice + 1 lžička provensálského koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mrkev nakrájíme na proužky a uvaříme ji ve vodě nebo v páře.
Brokolici rozdělíme na růžičky a společně s lusky přidáme k mrkvi.
Zelenina by něměla být moc měkká.
Listy salátu natrháme do mísy, přidáme okurku, rajčata, vejce a žlutou papriku, vše nakrájené na větší kusy.
Přidáme ještě olivy a na proužky nakrájené žampiony.
Uvařenou brokolici, mrkev a lusky necháme vychladnout a pak je přidáme také do mísy.
Všechny suroviny na dresink smícháme v hrnku a podle potřeby dosladíme nebo dokyselíme.
Polovinou dresinku zalijeme salát v míse, pečlivě promícháme, pak zalijeme zbytkem dresinku a znovu zamícháme.
Francouzský salát s dresinkem
Francouzský salát s dresinkem