Kuchařské recepty pro každého

Francouzský jablečný koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
180 g hladké mouky
3 vejce
1 citron
1,5 dcl mléka
1 hrst nasekaných ořechů
1 hrst rozinek
120 g cukru
1 vanilkový cukr
6 lžic rozpuštěného másla
1 lžička prášku do pečiva
1 kg jablek
skořice dle potřeby
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Citron omyjeme a kůru z něj nastrouháme.
Rozinky spaříme a necháme okapat.
Jablka očistíme, nakrájíme je na plátky, které rozprostřeme do máslem vymazané dortové formy a posypeme skořicí.
Vejce utřeme s cukrem a máslem, přidáme rozinky, mleté ořechy, kůru, mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem (těsto by mělo mít konzistenci podobnou těstu na palačinky).
Těstem zalijeme jablka v dortové formě a upečeme ve středně předehřáté troubě (asi 30 minut).
Hotový francouzský koláč vyklopíme dnem vzhůru a pocukrujeme.
Francouzský jablečný koláč
Francouzský jablečný koláč