Kuchařské recepty pro každého

Francouzské brambory s uzeným masem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
250 g uzeného masa
250 ml mléka
100 g sýra
4 vejce
100 g nakládaných okurek
sádlo
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
Uzené maso povařím ve vodě 15 minut, poté vyjmeme a nakrájíme na kostičky.
2 vejce uvaříme natvrdo (3 minuty) a nakrájíme na malé kousky.
Zapékací mísu vymažeme sádlem a vyskládáme střídavě plátky brambor, uzeného masa a vajec.
Brambory průběžně solíme a vejce pepříme.
Nakonec vše zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, zapékací mísu přikryjeme a zapečeme v předem vyhřáté troubě 30 až 40 minut při 180 – 200°C.
Podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené kyselými okurkami.
Francouzské brambory s uzeným masem
Francouzské brambory s uzeným masem