Kuchařské recepty pro každého

Francouzské brambory s bedlou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
8 hlav bedly
1 cibule
2 vejce
smetana na vaření
sůl
pepř
kmín
majoránka
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě 10 minut.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme čerstvé bedly natrhané na větší kusy, sůl, pepř, kmín a majoránku a dusíme 15 minut.
Pekáč vymažeme sádlem, nasypeme do něj polovinu předvarených brambor, na ně dáme houbovou směs a zasypeme zbylými brambory.
Ve smetaně rozmícháme vejce a trochu soli a brambory tím zalijeme.
Pekáč přikryjeme alobalem a při 160°C pečeme cca 40 minut.
Potom alobal sundáme a dopečeme ještě 10 minut.
Francouzské brambory s bedlou
Francouzské brambory s bedlou