francouzske-brambory-s-bedlou
Francouzské brambory s bedlou

Francouzské brambory s bedlou


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 kg brambor
• 8 hlav bedly
• 1 cibule
• 2 vejce
• smetana na vaření
• sůl
• pepř
• kmín
• majoránka
• sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě 10 minut.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme čerstvé bedly natrhané na větší kusy, sůl, pepř, kmín a majoránku a dusíme 15 minut.
Pekáč vymažeme sádlem, nasypeme do něj polovinu předvarených brambor, na ně dáme houbovou směs a zasypeme zbylými brambory.
Ve smetaně rozmícháme vejce a trochu soli a brambory tím zalijeme.
Pekáč přikryjeme alobalem a při 160°C pečeme cca 40 minut.
Potom alobal sundáme a dopečeme ještě 10 minut.
zpět na seznam receptů