francouzska-zeleninova-polevka-s-kurecim-masem
Francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem

Francouzská zeleninová polévka s kuřecím masem


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g kuřecího masa
• 2 mrkve
• 1 petržel
• kousek celeru
• 8 růžiček květáku
• 2 listy kapusty
• 1 cibule
• hrst hrášku
• 2 stroužky česneku
• kousek másla
• sůl
• pepř
• drůběží vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Veškerou zeleninu nakrájíme na dlouhé proužky, květák rozdělíme na malé růžičky, maso nakrájíme také na proužky, vše vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka (asi 25 minut).
Nakonec přidáme trochu másla a dochutíme solí a pepřem.
Při podávání ozdobíme kudrnkou.
zpět na seznam receptů