Kuchařské recepty pro každého

Francouzská zeleninová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg hovězího masa (od péra)
čtvrtka celeru
půlka mrkve
malý kousek petržele
čtvrtka kapusty
půlka malého květáku
1 menší brukev
100 g zeleného hrášku
20 g cibule
10 g másla
sůl
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso dáme do studené osolené vody a vaříme asi půl hodiny.
Potom přidáme k masu na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, spařenou a stejně nakrájenou kapustu, oloupanou a na kostičky nakrájenou brukev, na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a polévku vaříme tak dlouho, dokud všechna zelenina a maso nezměkne.
Před podáváním maso vyndáme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky, do které přidáme cibuli osmahnutou na másle a zelenou petrželku.
Francouzská zeleninová polévka