Kuchařské recepty pro každého

Francouzská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
700 g roštenky
1 lžíce smetany
1 lžíce octa
1 červená cibule
máslo
lžíce tuku
14 g kapar
sůl
lžíce petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vykostěnou roštenku očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme z obou stran do tenka a osolíme.
Kapary nakrájíme nadrobno a spolu s nakrájenou petrželkou a cibulí osmahneme na másle.
Tím pak potřeme plátky z roštěnky, plátky svineme, zavážeme nití a v nádobě s 1 lžící tuku dusíme doměkka.
Nakonec do šťávy přidáme 1 lžíci octa a smetany.
Před podáváním niť odstraníme, maso nakrájíme a polijeme omáčkou.
Francouzská roštěná
Francouzská roštěná