Kuchařské recepty pro každého

Francouzská paštika z kachních jater

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g kachních jater
750 g vepřového boku
4 lžíce koňaku
pepř
sůl
muškátový oříšek
50 g slaniny
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nejdříve nakrájíme asi 150 g jater na půlcentimetrové plátky a dáme je stranou.
Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku a přilijeme koňak.
Vše dobře promícháme.
Kameninovou, litinovou misku nebo mísu z žáruvzdorného skla vyložíme plátky slaniny, na které rozetřeme půlku masové směsi.
Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso.
Nahoře ozdobíme plátky slaniny.
Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, asi dvě hodiny.
Francouzská paštika z kachních jater
Francouzská paštika z kachních jater