Kuchařské recepty pro každého

Francouzská kuřecí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
450 g kuřecích prsou
180 g těstovin tagliatelle
1 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 cukety
1 lžička majoránky
1,2 l drůbežího vývaru
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli.
Přidáme česnek nakrájený na plátky a asi minutu smažíme.
Pak přidáme červenou a zelenou papriku nakrájené na kostičky, přikryjeme a přikryté za občasného míchání podusíme (asi 5 minut).
Pak přidáme cuketu podélně rozpůlenou a nakrájenou na plátky a majoránku a dusíme.
Až cukety změknou (asi 7 minut), přilijeme drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme těstoviny a na kostičky nakrájené maso, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 5 až 8 minut.
Dochutíme solí a pepřem.
Francouzská kuřecí polévka