francouzska-kureci-polevka
Francouzská kuřecí polévka

Francouzská kuřecí polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 450 g kuřecích prsou
• 180 g těstovin tagliatelle
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 1 červená paprika
• 1 zelená paprika
• 2 cukety
• 1 lžička majoránky
• 1,2 l drůbežího vývaru
• sůl
• pepř
• 4 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli.
Přidáme česnek nakrájený na plátky a asi minutu smažíme.
Pak přidáme červenou a zelenou papriku nakrájené na kostičky, přikryjeme a přikryté za občasného míchání podusíme (asi 5 minut).
Pak přidáme cuketu podélně rozpůlenou a nakrájenou na plátky a majoránku a dusíme.
Až cukety změknou (asi 7 minut), přilijeme drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme těstoviny a na kostičky nakrájené maso, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 5 až 8 minut.
Dochutíme solí a pepřem.
zpět na seznam receptů