Kuchařské recepty pro každého

Francouzská hovězí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg hovězího masa s kostí
0,5 kg slepičího masa
1 svazek petrželové natě
1 svazek celerové natě
2 mrkve
1 petržel
100 g celeru
stroužek česneku
půlka zelené papriky
150 g kapusty
pórek
olej
sůl
mletý černý pepř
celý černý pepř
1 bobkový list
tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí a slepičí maso umyjeme a na několik minut zalijeme horkou vodou.
Potom osušíme, osmahneme na rozehřátém oleji, zalijeme 2 l studené vody a při mírné teplotě vaříme společně s 1 nastrouhanou mrkví, umytými natěmi, celým černým pepřem, bobkovým listem a mletým pepřem alespoň 3 hodiny.
Podle potřeby doléváme vodu.
Všechnu ostatní zeleninu očistíme, nakrájíme, dáme do 1 l procezeného masového vývaru, osolíme a uvaříme doměkka.
Nakonec do polévky vložíme nakrájené uvařené maso.
Francouzská hovězí polévka