• 900 g cibule
• 7 lžic olivového oleje
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce hladké mouky
• 2,3 l drůbežího vývaru
• 200 ml červeného vína
• 1,5 lžičky soli
• čerstvě mletý černý pepř
• 16 tlustých krajíčků bagety
• 60 g strouhaného gruyèru
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s utřeným česnekem, zakryjeme a necháme stát.
Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 20 minut opatrně dusíme plátky cibule do zlatova.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, víno, sůl a trochu pepře.
Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem 15 minut.
Mezitím potřeme plátky bagety po obou stranách směsí česneku a oleje, narovnáme na plech a pečeme asi 10 minut do křupava.
Do každého talíře vložíme dva krajíčky bagety, přelijeme polévkou, posypeme gruyèrem a podáváme se zbylou opečenou bagetou.