Kuchařské recepty pro každého

Francouská kuřecí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
25 dkg kuřecího masa
máslo
10 dkg mražené zeleninové směsi
2,5 dcl bílého vína
2 dcl smetany
sůl
pepř
petrželka
kuřecí vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rozmraženou zeleninou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1,2 litru drůbežího vývaru a vaříme asi 20 minut.
Polévku přecedíme a měkkou zeleninu protřeme sítem.
Na lžíci másla opečeme maso nakrájené na kostičky, které osolíme, opepříme a pečeme do změknutí.
Do vývaru přidáme osmažené maso, nalijeme smetanu, ochutíme nasekanou petrželkou nebo celerovou natí a prohřejeme.
Francouská kuřecí polévka