Kuchařské recepty pro každého

Focaccini

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hladké mouky
300 ml vody
17 ml olivového oleje
2 lžičky soli
25 g droždí
100 g sušené cibule
provensálské bylinky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy dáme mouku a sůl, promícháme, přidáme vlažnou vodu, olivový olej a rozdrobené droždí, vymícháme těsto do hladka, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 45 minut.
Pak těsto rozdělíme na 10 stejných dílů, ze kterých vytvarujeme placky o průměru cca 15 cm, přikryjeme a znovu necháme vykynout.
Až placky zdvojnásobí svůj objem (po 45-60 minutách), prstem vytvoříme v každé placce důlek, vložíme sušenou cibuli, posypeme provensálskými bylinkami a v předehřáté troubě upečeme (20 minut při 230°C).
Focaccini
Focaccini