Kuchařské recepty pro každého

Flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kiwi
4 mandarinky
150 g hroznového vína
4 lžíce bílého vína
2 lžíce medu
1 malá cukrová homole
1/4 litru rumu
1/2 litru zmrzliny maracuja
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oloupáme kiwi a nakrájíme na plátky.
Mandarinky oloupeme, vyloupneme měsíčky, zbývající šťávu vymačkáme.
Hrozny rozpůlíme a zbavíme jader.
Ovoce smícháme v misce s vínem a medem.
Zmrzlinu přendáme hodinu před podáváním do ledničky, do mrazničky dáme namrazit 6 skleněných misek.
Po 20 minutách rozkrájíme zmrzlinu na plátky, vložíme do mističek a postavíme do mrazícího boxu lednice.
U stolu dáme ovoce do flambovací nádoby a zahřejeme nad plamenem.
Homoli cukru postavíme na flambovací pánev.
Flambujeme s rumem.
Zmrzlinu podáváme s horkým ovocem.
Flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou
Flambované jahody s vanilkovou zmrzlinou