Kuchařské recepty pro každého

Filé v žampionové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g rybího filé
hrubá mouka
2 vejce
100 g kukuřičných lupínků
olej
1 cibule
olej
300 g žampionů
1 lžička dijonské hořčice
sůl
mletý černý pepř
0,1 l zeleninového vývaru
1 lžíce hladké mouky
0,25 l šlehačkové smetany
citronová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo.
Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích.
Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran.
Houbovou omáčku připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné a nakrájené houby, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a několik minut dusíme.
Pak zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku, a ještě krátce povaříme.
Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Filé podáváme s těstovinami a přelité omáčkou.
Filé v žampionové omáčce
Filé v žampionové omáčce