Kuchařské recepty pro každého

Filé po italsku

Potřebujeme tyto suroviny:
4 filety
brambory
2 rajčata
2 papriky
3-4 žampiony
100 g anglické slaniny
sůl
bazalka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plech pokapeme olejem.
Každou porci filé osolíme, zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu.
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky, rozprostřeme okolo filet a posolíme.
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na menší čtvrtky, dáme na bramory, osolíme a okořeníme bazalkou.
Papriky očistíme, nakrájíme na proužky a posypeme jimi brambory a totéž uděláme i se žampiony.
Ještě trochu osolíme, podlijeme troškou vody a pečeme v troubě při 250°C do zlatova.
Filé po italsku
Filé po italsku