Kuchařské recepty pro každého

Feniklové sušenky

Potřebujeme tyto suroviny:
180 g hladké špaldové mouky
150 g másla
100 g čokolády (70% kakaa)
100 g světlého třtinového cukru
1 lžíce fenyklových semínek
1 lžička soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Čokoládu nasekáme najemno v kuchyňském robotu.
Máslo o pokojové teplotě utřeme s cukrem na krém, přidáme fenykl, čokoládu, sůl a mouku a vypracujeme hmotu, ze které vytvoříme váleček silný asi 5 cm.
Ten zabalíme do potravinové fólie a uložíme na tácku do mrazáku nejméně na 30 minut.
Potom váleček nakrájíme na plátky široké 1 cm, ty rozložíme v dostatečném odstupu na plech vyložený papírem na pečení a pečeme 10 minut při teplotě 180°C (v horkovzdušné troubě 160°C).
Upečené necháme zcela vychladnout.
Feniklové sušenky jsou ze začátku velmi měkké.
Feniklové sušenky
Feniklové sušenky