Kuchařské recepty pro každého

Feniklová polévka se smetanou

Potřebujeme tyto suroviny:
2 ks feniklu
1 cibule
750 ml drůbežího vývaru
1 lžíce másla
120 ml kysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fenikl očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky (feniklovou nať odložíme na později).
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený fenikl a 5 minut podusíme.
Z vývaru si dáme stranou 4-5 lžic, zbytek přilijeme k feniklu a přikryté vaříme mírném ohni asi 20 minut.
Smetanu rozmícháme s odloženým vývarem, vlijeme ji do polévky a dobře promícháme.
Polévku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a ozdobíme nasekanou feniklovou natí a pažitkou.
Feniklová polévka se smetanou