Kuchařské recepty pro každého

Fazolový talíř

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g suchých fazolí
2 velké brambory
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 celer
2 velké mrkve
1 petržel
1 lžička soli
2 bobkové listy
1 lžíce nasekané petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazule namoříme na 12 hodin.
Potom je zcedíme, dáme do většího hrnce, zalijeme asi 2 litry vody a vaříme na mírném plameni asi půl hodiny.
Potom přidáme na menší kousky nakrájenou zeleninu a vaříme zase asi půlhodinu.
Podle potřeby přidáme tolik vody, aby hladina vody byla asi 2 cm nad zeleninou.
Potom odebereme polovinu polévky, rozmixujeme ji, přidáme zpět do polévky a povaříme ještě asi 5 minut.
Potom odstavíme, osolíme a vmícháme petrželovou nať.
Fazolový talíř