Kuchařské recepty pro každého

Fazolová polévka s haluškami

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g drobné bílé fazole
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
2 dcl sladké smetany
ocet
olej
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
sůl
na halušky: 200 g hladké mouky + 1 vejce + voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Předem namočené fazole uvaříme doměkka s bobkovým listem.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku a uděláme bledou jíšku.
Tu přecedíme k uvařený fazolím a povaříme při mírné teplotě asi 15 minut.
Zahustíme smetanou a dochutíme solí, cukrem a octem.
Z mouky, vejce a vody připravíme haluškové těsto a halušky zavaříme do vroucí polévky.
Fazolová polévka s haluškami