Kuchařské recepty pro každého

Fazolová musaka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g fazole
1 dcl olej
6 vajec
250 g balkánský sýr
mletý černý pepř
sůl
na zálivku 2 dcl mléka + 2 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Předem namočené fazole uvaříme doměkka v osolené vodě.
Můžeme je případně propasírovat.
Šest vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na kolečka.
Sýr nastrouháme.
Do vymaštěného pekáče nebo zapékací mísy dáme vrstvu fazolí, podle potřeby osolíme, na ni naskládáme kolečka vařených vajec, která osolíme, opaprikujeme, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme olejem.
Postup opakujeme, až skončíme fazolemi.
Mléko rozmícháme se zbylými vejci a musaku jím zalijeme.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny při 220°C dozlatova.
Fazolová musaka