Kuchařské recepty pro každého

Fazole v rajčatové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g namočených bílých fazolí
2 lžičky slunečnicového oleje
1 velká cibule
1 stroužek česneku
2 mrkve
1 jablko
400 g rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička sladké papriky
špetka chilli koření
1 bobkový list
1 lžíce sojové omáčky
75 ml vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole scedíme, zalijeme je čerstvou vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut.
Potom stáhneme teplotu, nádobu přikryjeme a pomalu vaříme 40 minut.
Uvařené fazole scedíme a odložíme stranou.
Na pánvi rozehřejeme olej a na něm 5 minut mírně smažíme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme fazole a 2-3 minuty dusíme.
Přidáme nastrouhanou mrkev a jablko, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, papriku, chilli koření, bobkový list, sojovou omáčku a jablečnou šťávu, přivedeme k varu, přikryjeme a pomalu vaříme 30-40 minut.
Jestliže je směs příliš suchá, přidáme trochu vody.
Nakonec vyndáme bobkový list a dochutíme.
Fazole v rajčatové omáčce
Fazole v rajčatové omáčce