Kuchařské recepty pro každého

Fazole s mletým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého vepřového masa
300 g fazolí
1 cibule
3 stroužky česneku
1 rajský protlak
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
1 lžíce sladké papriky
1 lžička majoránky
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Den předem namočíme fazole v 1,5 l nesolené vody.
Pak je uvaříme doměkka.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mírně osolíme a za stálého míchání smažíme.
Až maso přestane dělat hrudky, podlijeme 0,3 l vývaru z fazolí, přidáme majoránku, česnek a pepř a dusíme, až je maso měkké.
Na oleji opražíme mouku, přidáme protlak a šťávu na mase zahustíme.
Nakonec přisypeme vařené fazole, podle potřeby podlijeme a ještě podusíme.
Nakonec podle chuti osolíme a pepříme.
Fazole s mletým masem
Fazole s mletým masem