Kuchařské recepty pro každého

Fasolada

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 l vývaru
100g bílých fazolí
100g brambor
100g kořenové zeleniny podle chuti
1 menší cibuli
dvě lžíce olivového oleje
2 sladké papriky
1 pórek na zdobení
polévkové koření
česnek podle chuti
oregano
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Den předem namočíme fazole do vývaru, aby nabobtnaly.
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme ve vývaru společně s fazolemi.
Brambory se rozvaří a zahustí vývar místo jíšky.
Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji společně s nakrájenou kořenovou zeleninou, česnekem a mletou paprikou.
Pak ještě teplé přidáme do horkého vývaru, zamícháme a dochutíme kořením.
Podle chuti můžeme přidat i nakrájenou uzeninu.
Zdobíme krájeným pórkem a celerovou natí.
Fasolada