Kuchařské recepty pro každého

Farmářská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g rýže
125 g šunky
2 pórky
2 velké mrkve
1 malé bílé zelí
1 velká cibule
250 g celeru
50 g másla
1 l masoveho vývaru
sůl
mletý černý pepř
půl svazečku petrželové natě
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu očistíme, pórek a mrkev nakrájíme na kolečka a zelí nakrájíme na nudličky.
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu a krátce za občasného míchání podusíme.
Pak zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme rýži, dochutíme solí a pepřem a přikryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Těsně před dovařením vložíme do polévky nakrájenou šunku a dochutíme dle potřeby.
Při podávání porce polévky posypeme nasekanou petrželovou natí.
Farmářská polévka