Kuchařské recepty pro každého

Etiopské řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hladké mouky
250 g másla
1 žloutek
půl prášku do pečiva
3 lžíce mléka
2 lžíce rozpustné kávy NESCAFÉ Classic
na tvarohovou náplň: 1 tvaroh + 1 kysaná smetana + 4 lžíce rozpuštěného másla + 150 g moučkového cukru + 2 lžíce kávového likéru + 3 bílky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které se nebude chytat mísy a bude dostatečně tuhé.
Třetinu těsta odebereme a dáme do mrazáku asi na půl hodiny ztuhnout.
Zbylý díl rozprostřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč.
Tvarohovou náplň připravíme tak, že rozmícháme dohladka tvaroh, kelímek kysané smetany, rozpuštěné máslo a cukr, přidáme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli a nakonec vmícháme kávový likér.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a na povrch nastrouháme těsto z mrazáku.
Pečeme v rozehřáté troubě asi dvacet minut.
Etiopské řezy
Etiopské řezy