Kuchařské recepty pro každého

Empanada de bacalao con pasas (Empanada s tresčí nádivkou a rozinkami)

Potřebujeme tyto suroviny:
1200 g hladké mouky
0,5 l mléka
3 celá vejce
100 g másla
40 g kvasnic
1 lžička soli
na nádivku: 0,25 l olivového oleje + 2 cibule nakrájené na kostičky + 2 nadrobno nakrájené papriky + 1 kg nadrobno nakrájené tresky + 150 g rozinek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ze surovin připravíme vláčné těsto a necháme je v ledničce odležet.
Smícháním potřebných ingrediencí připravíme nádivku.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a ty vyválíme v plát.
Jeden plát dáme na vymazanýný plech, na plát rozprostřeme nádivku a zakryjeme druhým plátem.
Potřeme rozšlehaným vejcem, těsto propícháme vidličkou a pečeme cca 20 minut v horké troubě.
Podáváme teplé i studené k vínu nebo pivu.
Empanada de bacalao con pasas (Empanada s tresčí nádivkou a rozinkami)
Empanada de bacalao con pasas (Empanada s tresčí nádivkou a rozinkami)