Kuchařské recepty pro každého

Eintopf

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g fazolí
100 g čočky
150 g uzeniny
250 g sladkokyselého zelí
200 g polévkové zeleniny
5 lžic másla
4 lžíce hladké mouky
špetka prášku do pečiva
polévkové koření
smetana
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou uzeninu a vše krátce opečeme.
Pak zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme.
Až tuk vystoupí na povrch, přidáme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme a okořeníme.
Nakonec zjemníme smetanou a již nevaříme.
Eintopf