Kuchařské recepty pro každého

Dýňový nákyp

Potřebujeme tyto suroviny:
375 ml plnotučného mléka
65 ml 100% dýňového pyré
půl hrnku cukru
2 velká vejce
1 žloutek
půl lžičky soli
1 lžička skořice
půl lžičky mletého zázvoru
špetka nového mletého koření
špetka mletého hřebíčku
2 lžíce bourbonu
5 hrnků na kostičky nakrájené bagety
3/4 kostky másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mléko, cukr, vajíčka, žloutek, špetku soli, dýňové pyré, koření a bourbon vyšleháme do hladké pěny.
Bagetu nakrájíme na malé kostičky, nasypeme do velké misky, polijeme rozehřátým máslem, přidáme dýňový krém a důkladně promícháme.
Směs nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, dáme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut.
Dýňový nákyp podáváme ještě teplý.
Dýňový nákyp
Dýňový nákyp