Kuchařské recepty pro každého

Dýňové rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
5 hrnků masového vývaru
2 hrnky rýže arborio
2 hrnky dýně nakrájené na malé kostičky zbavené semínek
1,5 hrnků dýňového pyré
půlka žluté cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do zapékací misky dáme olej, rýži, nakrájenou dýni, pyré a nadrobno nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem a řádně promícháme.
Přikryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby a zapečeme při 180°C, dokud se veškerá tekutina nevstřebá (asi 35 minut).
Při podávání porce dýňového rizota ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem.
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto