Kuchařské recepty pro každého

Dýňová polévka s brusinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g dýně hokaido (bez semínek)
1 brambor (druh který se dobře rozvaří)
1 cibule
kousek čerstvého zázvoru velikosti vlašského ořechu
2 lžíce oleje
750 ml zeleninového vývaru
1 svazek jarní cibulky
200 ml smetany na šlehání
100 g sušených amerických brusinek
sůl
pepř
šťáva ze 2 pomerančů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dýni nakrájíme na kostky, brambory oloupeme a nakrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno a zázvor oloupemee a nakrájíme nadrobno.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme cibuli, zázvor, dýni a brambory.
Pak zalijeme vývarem a přikryté vaříme 30 minut.
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, brusinky a znovu přivedeme k varu.
Ochuťte solí a pepřem, přidáme pomerančovou šťávu a jarní cibulku a necháme prohřát (už nevaříme!) 5 minut.
Podle potřeby znovu ochutíme solí a pepřem.
Dýňová polévka s brusinkami