Kuchařské recepty pro každého

Dýňová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g očištěné dýňové dužniny
2 jablka
1 cibule
1 stroužek česneku
šťáva z půl citronu
30 g másla
1 lžička karí
1 lžička mletého zázvoru
sůl
1 litr drůbežího vývaru
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dýni pokrájíme na kostky.
Jablka oloupeme, pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.
Na rozehřátém másle orestujeme pokrájenou cibuli a nadrobno posekaný česnek.
Přidáme koření a ještě asi minutu smažíme.
Na tento základ nasypeme dýni a jablka, osolíme a zalijeme vývarem.
Vaříme asi 40 minut - do změknutí dýně.
Necháme částečně zchládnout a rozmixujeme ponorným mixérem.
Na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany a posypeme bylinkami.
Dýňová polévka