Kuchařské recepty pro každého

Dvoubarevná čočka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g slaniny
200 g zelené čočky
200 g červené čočky
2 menší cibule
2 lžíce oleje
3 lžíce vody
2 lžíce kečupu
1 lžíce citrónové šťávy
4 stroužky česneku
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelenou čočku přebereme, propláchneme a na hodinu namočíme do studené vody.
Poté čočku uvaříme v téže vodě doměkka.
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, tři prolisované stroužky česneku a přelijeme vodou zředěným kečupem.
Osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme scezenou čočku.
Přebranou a propranou červenou čočku namočíme na 30 minut do studené vody a pak uvaříme v téže osolené vodě doměkka.
Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme citrónovou šťávu, opepříme, přimícháme uvařenou zelenou čočku a vše prohřejeme.
Podle chuti přisolíme.
Dvoubarevná čočka
Dvoubarevná čočka