Kuchařské recepty pro každého

Dušený špenát

Potřebujeme tyto suroviny:
450 g mraženého špenátu
trocha oleje
1 menší cibule
2 lžíce hladké mouky
400 - 500 ml mléka
1 vejce
sůl
pepř
2 - 4 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli.
Přidáme mouku a usmažíme cibulovou zásmažku.
Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu, špenát přidáme k zásmažce a za stálého míchání necháme rozmrazit úplně.
Přilijeme mléko a krátce povaříme (množství mléka dáme podle požadované hustoty špenátu).
Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu za stálého míchání vléváme do špenátu.
Necháme přejít varem a odstavíme.
Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek.
Podáváme s volským okem nebo opečenou uzeninou a vařenými bramborami, nebo jako přílohu k pečenému masu.
Dušený špenát
Dušený špenát