Kuchařské recepty pro každého

Dušený králík s křenem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 přední půlka králíka
60 g másla
40 g cibule
6 zrnek pepře
1 bobkový list
1 lžíce octa
sůl
zelená petržel
tymián
masový vývar
křen
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso naporcujeme a osolíme.
Na rozpuštěném másle podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso a koření, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem dusíme do měkka (60 až 80 minut).
Měkké maso upravíme na nahřáté talíře, přelijeme je procezenou šťávou z udušeného králíka, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory.
Dušený králík s křenem
Dušený králík s křenem