Kuchařské recepty pro každého

Dušené telecí v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g telecího masa
1 cibule
30 g másla nebo margarínu
200 g dlouhozrnné rýže
750 ml vody
1 lžička soli
černý pepř
1 lžíce sekané petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky jako na guláš.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
Namočený římský hrnec vymažeme rozpuštěným máslem a vložíme do něho nakrájené maso s cibulí.
Hrnec přikryjeme, vsuneme do studené trouby a Dusíme asi 60 minut v elektrické troubě při 200°C, v horkovzdušné při 160 °C a v plynové na stupni 4 nebo 5.
Rýži na sítu promyjeme studenou vodou a necháme okapat.
Vodu přivedeme k varu.
Vodu a rýží přidáme do hrnce, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 až 25 minut.
Před podáváním posypeme petrželkou.
Dušené telecí v římském hrnci
Dušené telecí v římském  hrnci