Kuchařské recepty pro každého

Dušené telecí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg telecího masa
250 g slaniny
250 g kuřecích jater
1 cibule
1 hrnek (250 ml) nakrájených hub
2 konzervy (2 x 400 g) loupaných rajčat
sůl
pepř
sladká paprika
1 citrón
4 hřebíčky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve velké pánvi osmahneme slaninu dokřupava, pak ji osušíme na papírovém ubrousku a nakrájíme na cca dva centimetry tlusté pásky.
Ve výpeku ze slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kuřecí játra.
Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk.
V tuku na pánvi opečeme dohněda telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou.
Pak maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáče, na ně navrstvíme rajčata, plátky citrónu a hřebíček a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200°C.
Dušené telecí maso
Dušené telecí maso