Kuchařské recepty pro každého

Dušené srnčí maso

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g předního srnčího masa
3 lžíce nakrájené slaniny
1 lžíce másla
1 cibule
půl malého celeru
2 hřebíčky
1 bobkový list
250 ml vývaru
3 lžíce vinného octa
3 lžíce strouhané chlebové kůrky
120 ml husté kyselé smetany
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme.
Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer.
Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě.
Pak podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme.
Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.
Dušené srnčí maso
Dušené srnčí maso