Kuchařské recepty pro každého

Dušené kuře s bílou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
100 ml oleje
50 g másla
10 g soli
1,5 g černého pepře
50 g citrónu
25 g mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Celé kuře osolíme zevnitř i zvenku a necháme odležet jednu hodinu.
Potom kuře osmažíme v oleji po všech stranách, přidáme horkou vodu (dle potřeby do výšky 1/3 kuřete), citrónovou šťávu a špetku soli a dusíme na mírném ohni do změknutí masa.
Hotové kuře vyjmeme a vzniklý vývar zahustíme moukou zapraženou na másle a vaříme ještě 10 minut.
Dochutíme pepřem.
Dušené kuře s bílou omáčkou podáváme s opečenými brambory.
Dušené kuře s bílou omáčkou
Dušené kuře s bílou omáčkou