Kuchařské recepty pro každého

Dušené hovězí po florentinsku

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g hovězí kližky
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 řapíkatý celer
400 g loupaných rajčat (konzerva)
200 ml červeného vína
olivový olej extra virgin
sůl mletý pepř
pár lístků bazalky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji.
Přidáme maso a bazalku, maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme.
Až se víno vyvaří, přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny.
Pak vyjmeme maso z hrnce, omáčku propasírumeme a případně dochutíme solí.
Maso nakrájíme na plátky.
Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Dušené hovězí po florentinsku
Dušené hovězí po florentinsku