Kuchařské recepty pro každého

Dušené hovězí na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězího bez kosti
350 g hřibů (nebo žampiónů)
4 cibule
5 stroužků česneku
2 mrkve
2 lžíce mouky
4 lžíce másla
4 lžíce oleje
hovězí vývar
1 hrnek suchého červeného vína
sůl
pepř
tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kousky, zaprášíme pepřem a tymiánem, přikryjeme a na chvíli odložíme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka.
Dvě lžíce másla spolu s olejem dobře rozpálíme na pánvi, hovězí kousky zprudka osmahneme, pak přidáme cibuli a mrkev, zaprášíme moukou a smažíme přibližně dvě minuty.
Zalijeme hrnkem vývaru a červeným vínem, přidáme česnek, dochutíme ještě trochu tymiánem a pepřem, přikryjeme a dusíme přibližně dvě hodiny.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém másle, přidáme k hovězímu, zamícháme a společně ještě patnáct minut podusíme.
Dušené hovězí na víně podáváme s rýží.
Dušené hovězí na víně
Dušené hovězí na víně