Kuchařské recepty pro každého

Dušené hovězí maso s křenem

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g libového hovězího masa
2 cibule
1 křen
rostlinný tuk
pepř
sůl
mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do masa uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme.
Na jemném struhadle nastrouháme křen, smícháme s několika lžícemi rostlinného tuku, vyšleháme a dochutíme solí.
Timto křenem pak naplníme kapsu, uzavřeme, maso dáme na rozpálený rostlinný tuk, ze všech stran opečeme a vyndáme.
Na výpeku osmahneme dohněda cibule nakrájené nadrobno, zalijeme vodou, vrátíme maso, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Až je maso měkké, tak šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a chvíli povaříme.
Maso nakrájíme na plátky, dáme do druhého hrnce, přecedíme na ně omáčku a uchováme v teple.
Dušené hovězí maso s křenem