Kuchařské recepty pro každého

Dušené hovězí maso na houbách

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g hovězího masa (špička nebo plec)
sůl
pepř
olej
2 cibule
200 g hub
1 lžička hladké mouky
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso osolíme a opepříme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme na výpeku zesklovatět.
Pak přidáme špalek masa a ze všech stran ho prudce opečeme.
Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené houby a pod pokličkou na mírném ohni dusíme.
Podle potřeby podléváme.
Během dušení do masa nepícháme, aby nevytékala šťáva.
Měkké maso vyjmeme a dáme do tepla.
Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme.
Mírně prochladlé maso nakrájíme na plátky přes svalová vlákna a necháme prohřát v omáčce.
Dušené hovězí maso na houbách
Dušené hovězí maso na houbách