Kuchařské recepty pro každého

Dušená telecí játra

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g telecích jater
100 g slaniny
100 g másla
0,5 l mléka
200 ml zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
200 ml masového vývaru
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra odblaníme a namočíme do mléka na 1 hodinu.
Pak osušíme, prošpikujeme delšími proužky slaniny a na pánvi na rozpáleném másle opečeme z obou stran.
Pak osolíme, opepříme, přilijeme ohřátý masový vývar a přikryté dusíme na mírném ohni asi 30 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu masového vývaru).
Podušená játra vyndáme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple.
V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přidáme výpek z jater a chvíli povaříme.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Dušená telecí játra
Dušená telecí játra