Kuchařské recepty pro každého

Dušená ryba na čínský způsob

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g ryb
200 g šunky
100 g čerstvých hub
1 mladý kedluben
1 lžička solamylu
masový vývar
1 lžíce tuku
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička cukru
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvilku uležet.
Na rozpáleném tuku opražíme cukr, přidáme nakrájenou cibuli, houby a na nudle nakrájenou šunku, osmahneme a přimícháme nastrouhaný kedluben.
Vyčištěné a vykostěné ryby nakrájíme ne menší kousky, přidáme k houbové směsi, ochutíme rozetřeným česnekem, posypeme solamyle a trochu osmahneme.
Nakonec podlijeme masovým vývarem a všechno podusíme doměkka.
Podáváme s dušenou rýží a ovocným salátem.
Dušená ryba na čínský způsob
Dušená ryba na čínský způsob