Kuchařské recepty pro každého

Dušená mrkev s vepřovým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřového masa
cibule
sůl
kmín
500 g mrkve
200 g másla
150 g hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do kastrolu dáme kousek (asi 50 g) másla, drobně nakrájenou cibulku, zpěníme, vložíme na malé kostky nakrájené vepřové maso, osolíme a dusíme, až je maso poloměkké.
Potom přidáme na tenké lístky nebo nudličky nakrájenou mrkev, podlijeme vodou a dusíme.
Když jsou maso i mrkev měkké, zahustíme šťávu troškou zásmažky (tu připravíme z většího množství másla a hladké mouky) a podle chuti osolíme.
Dušená mrkev s vepřovým masem
Dušená mrkev s vepřovým masem