Kuchařské recepty pro každého

Drůbková polévka se strouháním

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g drůbežích drobů
1 menší pórek
100 g baby karotky
80 g hrášku
1 lžička soli
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
4 lžíce polévkového koření
na strouhání: 160 g hrubé mouky + 1 vejce + petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Droby omyjeme, vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
Přidáme bobkový list, nové koření, sůl, snížíme teplotu a pomalu vaříme asi 30 min.
Pak polévku přecedíme a vývar dáme opět vařit.
Přidáme očištěnou nakrájenou mrkev, pórek a hrášek.
Maso obereme od kostí, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do polévky.
Nakonec dochutíme vegetou a polévkovým kořením. Strouhání uděláme tak, že mouku prosijeme a uděláme do ní důlek, do kterého vyklepneme vejce.
Vidličkou zpracujeme těsto, které ještě prohněteme, až nám vznikne dostatečně tuhá hmota. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle a zavaříme ve vroucí vodě.
Jakmile strouhání vyplave na hladinu, vodu slijeme a strouhání propláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
Takto připravené strouhání nasypeme do hotové polévky a necháme je v ní ještě krátce prohřát.
Drůbková polévka se strouháním