Kuchařské recepty pro každého

Drůbková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g kuřecích drůbků
1 cibule
50 g mrkve
500 g květáku
20 g polévkových nudlí
200 ml mléka
20 g másla
1 lžíce hladké mouky
muškátový květ
sůl
pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené voy, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka.
Pak do vývaru přidáme růžičky květáku a mrkev a vše dovaříme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme.
Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme.
Pak přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu.
Nakonec dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.
Drůbková polévka