Kuchařské recepty pro každého

Drštková polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g drštek
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
majoránka
kmín
hladká mouka
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
mletý černý pepř
polévkové koření
1,5 l vody
2 lžíce ceres softu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dršťky nakrájíme na pruhy, krátce povaříme ve vodě, scedíme a propláchneme vodou.
V tlakovém hrnci je zalijeme 1,5 l vody a vaříme asi 40 minut.
Dršťky vyjmeme a vývar procedíme.
Zatím si oloupeme česnek a cibuli.
Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno.
Hrnec umyjeme, utřeme dosucha a na tuku v něm zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění jíšku zalijeme vývarem.Dobře rozšleháme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek a hrnec uzavřeme.
Vaříme asi 20 minut.
Polévku dochutíme majoránkou, solí, kořením a přidáme dršťky.
Drštková polévka
Drštková polévka