Kuchařské recepty pro každého

Drožďová polévka (kvasnicová)

Potřebujeme tyto suroviny:
40 g droždí
tuk
1 cibule
20 g hladké mouky
1 mrkev
40 g celeru
1200 ml vody
1 vejce
drcený kmín
1 stroužek česneku
mletý pepř
sůl
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na troše tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí, osmažíme do růžova, zalijeme teplou vodou a uvedeme do varu.
Pak přidáme očištěnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu a povaříme.
Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, vlijeme ji do polévky, opepříme, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek a povaříme.
Nakonec do polévky zavaříme rozšlehané vejce a před podáváním na talíři ji posypeme nasekanou petrželovou natí.
Drožďová polévka (kvasnicová)